Transpalletten

Handtranspallet

Handtranspallet, handpalletwagen of schaartranspallet kopen bij Podevyn nv voor kostenefficiënt en milieuvriendelijk intern transport; nieuw en tweedehands

Handtranspalletten, ook wel handpalletwagens genoemd, zijn handmatige hefapparaten die worden gebruikt voor het verplaatsen van pallets in alle soorten magazijnen, winkels en distributiecentra. Een handtranspallet is een zeer efficiënt apparaat om zware ladingen op pallets efficiënt te verplaatsen Hun capaciteit kan de 2.500 kg overschrijden.

Een handtranspallet beschikt over vorken aan de voorkant die onder een pallet kunnen worden geschoven. Met de handgrepen kunnen de vorken omhoog worden gepompt. Hierdoor wordt de pallet van de grond getild en kan de operator deze makkelijk verplaatsen. Deze handtranspalletten vereisen geen aandrijving met elektriciteit of brandstof en zijn daarom kosteneffectief en milieuvriendelijk. Ze worden vaak gebruikt in situaties waar het gebruik van grotere heftrucks niet praktisch is, zoals in kleinere opslagplaatsen of bij het laden en lossen van vrachtwagens of bestelwagens. De tegenhanger van de handtranspallet is de elektrische transpallet.