Heftrucks

Orderpicker

Orderpickers zamelen bestellingen snel en efficiënt in door hun verstelbaarheid in de hoogte waardoor de orderinzamelaar moeiteloos de verschillende goederen op het platform kan leggen

Een orderpicker, orderpicktruck of kortweg picktruck is een specifieke orderverzameltruck die wordt gebruikt in magazijnen en distributiecentra om operators te helpen bij het collecteren van producten voor bestellingen. Deze trucks, wendbaar en hydraulisch verstelbaar qua hoogte, zijn speciaal ontworpen om op efficiënte wijze goederen in te verzamelen uit de verschillende niveaus van de palletstellingen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de verticale orderpicker die tot 6,5 m grijphoogte gaat en de horizontale orderpicker, beperkt tot maximaal 1,5 m.

Alle orderverzameltrucks rijden elektrisch en optioneel voorzien van snel ladende en zuinige batterijen. Ze hebben een behoorlijk acceleratievermogen en komen goed weg in smalle doorgangen.

Orderpickers beschikken over een staplatform waarop de operator staat. Het platform dat vlot omhoog en omlaag gaat, verschaft de orderverzamelaar gemakkelijk toegang tot goederen die op verschillende hoogtes opgeslagen liggen. Dergelijk bestuurder platform is trillingvrij, voorzien van antislipmatten en heeft een lage instaphoogte. Met deze orderpickers wordt de fysieke belasting voor de operator dus herleid tot een minimum.

Voorts zijn orderpickers uitgerust met stabilisatoren, veiligheidsrails en kantelbeveiliging ter bescherming van de operator bij het werken op hoogte.

Tijd = geld, waardoor een orderpicker een echte meerwaarde betekent voor de orderverzamelaar: snel, doelmatig en met oog voor ergonomie en maximale veiligheid.