Overige magazijntoestellen

Laadbrug

Laadbrug, laadramp of laadrail zowel vast als mobiel om bestel- & vrachtwagens gemakkelijker te laden en lossen waar hoogteverschillen dienen te worden overbrugd

Een laadbrug, ook wel bekend als laadramp, is een ijzeren structuur die wordt gebruikt om bestel- & vrachtwagens of andere transportmiddelen op dezelfde hoogte te brengen als het laadplatform van bijvoorbeeld het laaddock van een magazijn of distributiecentrum. Het zorgt dus voor een overbrugging door nivellering in hoogte. Hierdoor kunnen palletten met goederen eenvoudig vanuit het laadplatform via de laadbrug in de vrachtwagen worden geladen of gelost door een heftruck of door een manuele of elektrische transpallet. Hierdoor wordt het proces efficiënt en veilig. Laadbruggen zijn gemaakt uit staal of aluminium, elk met hun limieten inzake belasting. Ze bestaan in standaard of als maatwerk.

Laadbruggen bestaan in 2 soorten:

  • Vaste laadbrug; verbonden aan een vaste laadkaai.
  • Mobiele laadbrug: dit type mobile ramps waarvan productfiche hier terug te vinden, is doorgaans voorzien van luchtbanden en verrijdbaar, al dan niet met behulp van een vorklift. Mobiele laadbruggen worden in hoogte versteld middels een hydraulische handpomp. De kleinere modellen zijn zelfs opvouwbaar en geschikt voor laden en lossen van bestelwagens.