Heftrucks

Reachtrucks

Reachtrucks zijn voor gebruik in magazijnen waar tot op 13 meter hoog gestapeld wordt en de gangen eerder smal zijn; varianten zijn vierweg of multiway reachtrucks

Een reachtruck is een type heftruck dat specifiek is ontworpen om te stapelen op grotere hoogtes en in smalle gangpaden van magazijnen, distributiecentra of bij logistieke operaties. De reachtruck wordt gebruikt om pallets te tillen en te verplaatsen in palletstellingen. Afhankelijk van het model kennen reachtrucks een hefhoogte tot 13 meter, zijn ze er op voorzien verder naar voren te kunnen reiken, ook uitreachen genoemd, draaien ze makkelijk om hun as door de kleinere wielen. In functie van de wendbaarheid zijn bepaalde types gebouwd met slechts één achterwiel. Dit levert een extra besparing in manoeuvreerruimte op. Reachtrucks  werken aan een stevig tempo: de daalsnelheden bijvoorbeeld halen 1 meter/seconde. Kortom: ze komen vooral aan bod in omgevingen waar het gebruik van opslagruimte gemaximaliseerd werd. Ze spelen een cruciale rol bij het veilig, snel en nauwkeurig verplaatsen en opslaan van goederen op grote hoogte.

Een variant hierop is de vierweg reachtruck, ook wel de multiway reachtruck genoemd. Deze kan zijwaarts rijden doordat alle wielen kunnen draaien.

Een overzicht van de belangrijkste specificaties van reachtrucks:

 • aandrijving: uitsluitend elektrisch/ batterij wegens indoor,
 • hefhoogte: tot 13 meter tegenover 7 meter voor klassieke heftruck,
 • hefvermogen: van 1400 tot 2500 kg,
 • maximale snelheid: 12,5 km/u,
 • daalsnelheid: tot 1,2 meter/ seconde.

Reachtrucks

SENSIA ES

SENSIA EM

SENSIA EX

Sterktes van Mitsubishi

 • 360° sturing:
  Dankzij het sturing systeem waarbij de wielen 360 graden kunnen draaien, wint u tijd. De heftruck kan omkeren in 1 manoeuvre.
 • Passive Sway Control:
  De reachtruck van Mitsubishi beschikt over een gepatenteerde Sway Control van de mast. Deze functie zorgt ervoor dat zelfs op 13meter hoogte de mast van de reachtruck en heftruck stabiel blijft.