Overige magazijntoestellen

Palletstellingen

Palletstellingen of magazijnstellingen waaronder conventionele en verrijdbare stapelrekken, doorrolstellingen, hoogbouwstellingen bij magazijninrichting en goederenopslag

Palletstellingen, ook gekend als stapelrekken of palletrekken, is een opslagsysteem dat wordt gebruikt in voorraadmagazijnen, distributiecentra, entrepots, groothandels, doe-het-zelf zaken en andere opslagfaciliteiten om goederen of pallets met goederen te stockeren. Pelletstellingen zijn evidente instrumenten om ruimte te besparen en de bestendige toegankelijkheid van goederen te garanderen.

Een palletstelling bestaat uit sterke verticale kolommen, horizontale balken (liggers & diepteliggers) met ertussen legborden waarop pallets kunnen worden geplaatst. De pallets worden met behulp van een vorkheftruck, manuele of elektrische stapelaar op de stellingen geplaatst en weer afgehaald. Een flexibel opslagsysteem dus met optimale verticale benutting van de beschikbare ruimte.

We onderscheiden verschillende soorten palletstellingen of stapelrekken:

  • Conventionele palletstellingen: dit zijn de meest gebruikte, ook wel “statische” palletstellingen genoemd. Ze zijn geschikt voor magazijnen waar een grote verscheidenheid aan goederen wordt opgeslagen.
  • Verrijdbare palletstellingen: palletstellingen gemonteerd op elektrisch aangedreven onderstellen; dit type palletstellingen genereert een optimale ruimtebenutting en is ideaal voor logistieke operaties waar orders dienen verzameld te worden.
  • Doorrolstellingen en inrijstellingen: dit type palletstelling is voorzien van rollen ipv legborden onder een lichte hellingsgraad en vereist een open structuur aan beide zijden. Zo rolt de lading onder invloed van de zwaartekracht naar zijn opslagpositie en werk je volgens het “FIFO” principe: first-in-first-out met een perfecte productrotatie.
  • Hoogbouwstellingen: zoals de naam doet vermoeden zijn dit palletstellingen die tot wel tientallen meters hoog gaan.

De keuze voor het type palletstelling hangt af van de specifieke inrichting van het magazijn, de behoeften inclusief het type goederen dat wordt opgeslagen, de omloopsnelheid van de goederen en de beschikbare ruimte.

Vraag deskundig advies aan de specialist inzake handling- en opslagmaterialen Podevyn nv.

Wij verkopen zowel nieuwe als tweedehands palletstellingen. Levering kan snel gebeuren.

Hebt u gebruikte palletstellingen te koop van hoogwaardige kwaliteit? Geef ons dan zeker ook een seintje via ons contactformulier.