Heftrucks

Vorkheftrucks

Nieuwe vorkheftrucks en tweedehandse heftrucks in het volledige gamma van verbrandingsheftrucks (Diesel/ gas) en elektrische heftrucks

Podevyn biedt heftrucks aan van Mitsubishi. Deze toonaangevende constructeur beschikt over een breed gamma van elektrische heftrucks, diesel heftrucks en LPG heftrucks. Voor bijzondere toepassingen heeft  Podevyn eveneens andere merken in huis, onder andere Mariotti. Krijg deskundig advies van Podevyn, de leverancier van heftrucks in België.
We geven u graag uitleg over de verschillende types vorkheftrucks en met welke factoren je dient rekening te houden.
De aard van het werk en de werkvloer: hoe zit het met de inrichting van de werkplaatsen en over welk soort ladingen gaat het? Zijn het eerder pallets, bulkgoederen, vaten of ander materiaal. Het type lading bepaalt het type vorkheftruck dat meest geschikt is. Een 3-wiel vorkheftruck heeft een draaicirkel van 360° bijvoorbeeld; een 4-wiel vorkheftruck 180°. Bij beperkte ruimte is dus een driewieler door de band interessanter dan een vierwieler.
Gewichtscapaciteit
: zorg ervoor dat de vorkheftruck voldoende gewicht kan tillen voor de doorsnee ladingen die je gaat hanteren. Denk niet alleen aan het gewicht van de lading zelf, maar ook aan de center afstand van de lading.
Brandstofsoort of aandrijving: er is de groeiende markt van de elektrische vorkheftrucks naast de gevestigde waarden van vorkheftrucks op diesel of vorkheftrucks op gas (LPG).

Vorkheftruck voor binnen of buiten: indien de vorkheftruck voornamelijk binnen dienst doet, zijn de elektrische vorkheftrucks een goede keuze omwille van de emissievrije werking en beduidend lagere geluidsniveaus. Voor buitengebruik op verhard terrein lijken de diesel-vorkheftrucks of LPG vorkheftrucks geschikter vanwege hun kracht en terreinvaardigheid. In het geval van onverhard of oneffen terrein kun je een ruw terrein heftruck overwegen.

Inrichting van de magazijnen met smalle of brede gangen: als je in een kleine ruimte werkt, opteer je soms beter voor een reachtruck gezien de optimale manoeuvreerbaarheid. Ze zijn in smallere gangpaden efficiënter dan traditionele vorkheftrucks.

Hoogtevereisten: stapelplaats is hier en daar een probleem en verticaal uitbreiden gaat soms makkelijker dan horizontaal. Daarom heb je een vorkheftruck nodig met voldoende hefhoogte. Controleer de maximale hefhoogte van de vorkheftruck om ervoor te zorgen dat deze aan jouw specifieke eisen voldoet. Een maststabilisator of zogenaamde active sway control van Sensia houdt de vracht perfect in evenwicht, ook op grote hoogte.

Podevyn verkoopt vorkheftrucks die tot 12 meter hoog gaan. 

Elektrische heftruck

EDIA EM

 • Driewieler of vierwieler
 • hefcapaciteit van 1400 kg t.e.m. 2000 kg

EDIA EX

 • Vierwieler
 • hefcapaciteit van 2500 kg t.e.m. 3500 kg

EDIA Xl

 • Vierwieler
 • hefcapaciteit van 4000 kg t.e.m. 5500 kg

verbrandingsheftrucks
Diesel of gas

GRENDIA ES

 • Vierwieler
 • hefcapaciteit van 1500 kg t.e.m. 3500 kg

GRENDIA EX

 • Vierwieler
 • hefcapaciteit van 4000 kg t.e.m. 5500 kg

TREXIA

 • Vierwieler
 • hefcapaciteit van 6000 kg t.e.m. 10000 kg

We hechten veel belang aan onze dienst na verkoop

Op alle types vorkheftrucks voeren we herstellingen, onderhoud en service uit. Dankzij ervaren techniekers die verschillende merken kennen. OM, FIAT, MITSUBISHI, MARIOTTI, AIFO, IVECO, ATA, DINI ARGEO, EUREKA, PIMESPO, SIMAI en nog veel meer… De wisselstukken zijn op stock of binnen de 24uur leverbaar. We zijn sinds 1920 actief en kennen zelfs de oudere modellen! Verlies geen tijd met het zoeken van referenties en bel onze professionele dienst.